Céklás tészta Hajdú Hófehér sajttal

Hozzávalók

Hozzávalók 2 főre:
250 g tészta
1 doboz natúr Hajdú Hófehér sajt
Friss kapor
1 evőkanál citromlé
Olívaolaj
3 db előfőzött egész cékla (használhatsz céklabefőttet is)

2 gerezd fokhagyma
Chilipehely

Elkészítés

1.
Főzd meg a tésztát enyhén sós vízben.

2.
Egy másik lábasban főzz puhára 2 darab kockára vágott céklát.

3.
Jöhet a szósz! A megfőtt céklát helyezd egy turmixgépbe, add hozzá az olívaolajat, a sót, a zúzott fokhagymát és a chilipelyhet, majd turmixold össze az egészet.

4.
A feta sajtot morzsold egy tálba, add hozzá az apróra vágott kaprot, öntsd rá a citromlevet, majd keverd össze.

5.
Ha a tészta megfőtt, szűrd le, majd helyezd vissza a lábasba. Öntsd hozzá a céklaszószt, majd alacsony hőfokon forgasd át alaposan az egészet, hogy a szósz teljesen elkeveredjen a tésztával.

6. Kockázd fel azt a céklát is, amit nem főztél meg, majd kevés olívaolajon pirítsd ízlés szerint egy serpenyőben.

7.
Tálald mélytányérba a tésztát, szórd meg a kapros-sajtos keverékkel és öntsd le egy kevés olívaolajjal.

8.
Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu