Hozzávalók 4 adaghoz:
1000 g. lazac filé
4 db. Chili-lime fűszeres Hajdú grillsajt
2 db. zacskó gyorsrizs
1 db. avokádó
½ lime leve
só, bors
                            
                                1. Helyezd a serpenyőbe a kockákra vágott lazacot, fűszerezd meg egy kis sóval, borssal, és süsd meg mindkét oldalát, míg arany színű nem lesz. 
2. Egy másik serpenyőben süsd 3-5 percen keresztül a két egyenlő részre felvágott grillsajtokat. 
3. Főzd meg a rizst, közben szeletelj fel egy avokádót kisebb kockákra. Ha ezzel megvagy, keverd őket össze egy tálban, és kész is az egészséges köret.
4. Helyezd a tányérra a lazacot, a sajtot és a köretet, locsold meg az egészet egy fél lime levével, és szórd meg szezámmaggal. 
5. Jó étvágyat hozzá! :)