Csirkés, Gyulai kolbász fűszerezésű grillsajtos csodatál

Hozzávalók

Hozzávalók 4 adaghoz:

A zöldfűszeres olívaolajhoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanálnyi friss, aprított kakukkfű
1 teáskanálnyi friss, aprított rozmaring
1 db. összenyomott, tisztított fokhagymagerezd

Bors

A csirkéhez:
8 db. csontozott csirkecomb filé
1 doboz Gyulai kolbász fűszerezésű Hajdú grillsajt
800 g koktélparadicsom
1 bögre zöld, vagy fekete olivabogyó
12 gerezd hámozatlan, kés szélével enyhén összenyomott fokhagyma
4 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál balzsamecet
10 friss kakukkfű gally
½ evőkanál szárított
morzsolt koriandermag

Bors

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, keverd össze a zöldfűszeres olívaolaj hozzávalóit, de bánj csínján a sóval, hisz a grillsajt alapvetően elég sós. Nyisd fel a csirkecombokat, kicsit nyomd össze őket, majd kend be az olajjal. Helyezz bele a csíkokra vágott grillsajtból egy rudat, majd zárd össze a csirkét egy fémpálcikával, vagy fogpiszkálóval.

2. Helyezd a csirkéket egy kivajazott sütőtálba, összezárt résszel lefelé. Szórd körbe őket a koktélparadicsomokkal, olivabogyókkal, fokhagymákkal. Keverd össze az olivaolajat a balzsamecettel, illetve a zöldfűszeres olivaolajjal, ha maradt belőle, majd locsold szét a tál tartalmán. Szórd rá a koriandert és kakukkfüvet, majd fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal.

3. Az így kapott tálat tedd a sütőbe 45 percre, vagy amíg a csirkék aranysárgára barnulnak és alaposan átsülnek.

4. Köretként rizst, vagy krumplit ajánlunk.

Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu