Egyszerű saláta grillezett feketemagos parenyicával

Hozzávalók

Hozzávalók 1 nagyobb adaghoz:
1 csomag Hajdú feketemagos parenyica sajt
1 csomag klasszikus friss saláta mix
2 db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db újhagyma
Fokhagymás salátaöntet ízlés szerint
Só,
Bors
Olívaolaj
1 db baguette

Elkészítés

1. A feketemagos parenyica sajtból vágjunk fél centis szeleteket.

2. Egy grillserpenyőben kevés olajon pár perc alatt grillezzük meg a parenyicát, majd tegyük félre egy tányérra.

3. Vágjuk fel a piros és sárga kaliforniai paprikát, majd ezt is grillezzük meg pár csepp olívaolajon a parenyicához hasonlóan.

4. Öntsük egy tálba a salátakeveréket, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, grillezett kaliforniai paprikát, valamint a felszeletelt hagymát.

5. Keverjük össze és öntsük le a fokhagymás saláta öntettel.

6. Kockázzuk fel a baguettet, helyezzük tepsibe és locsoljuk meg olívaolajjal. Sütőben pirítsunk meg pár perc alatt, majd szórjuk rá és forgassuk bele a finom salátánkba.

7. Szedjük egy tányérra a salátát és helyezzük rá a grillezett Hajdú feketemagos parenyica sajtot. Sóval és frissen őröl borssal ízesítsük.

Tipp: Fogyasszuk frissen, azonnal.



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu