Frissítő lencsesaláta, mangó chutney-s sült Hajdú Hófehérrel

Hozzávalók

Hozzávalók 2 főre:
1 csomag mediterrán fűszerezésű Hajdú Hófehér sajt
1 evőkanál mangó chutney
150 ml natúr joghurt
Maréknyi menta
1 evőkanál olívaolaj
200 g lencse
Közepes méretű kígyóuborka
120 g koktélparadicsom
Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2.
Vágd félbe a mediterrán fűszerezésű Hajdú Hófehér sajtot, helyezd őket egymás mellé egy tűzálló edénybe, majd kend meg őket vastagon a mangó chutneyval.

3.
Süsd kb. 20-25 percig.

4.
Közben keverd össze a joghurtot, az apróra vágott menta javát, illetve az olívaolajat. Fűszerezd ízlés szerint.

5.
Főzd puhulásig a lencsét forrásban lévő vízben.

6.
Az uborkát először szeleteld, majd negyedeld, a paradicsomokat pedig vágd apró gerezdekre. Ha a lencse elkészült, akkor keverd össze az öntet egy részével, szórd meg a zöldségekkel illetve a Hajdú Hófehér sajttal, majd a tetejére mehet a maradék öntet és menta.

7. Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu