Hozzávalók 4 főre:
100g szalonna
4 szelet csirkemellfilé
Só
Frissen őrölt fekete bors
1 doboz füstölt ízű Hajdú grill mozzarella
100g parmezán sajt
Apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez
Ízlés szerint köret (pl. sült krumpli)
Ízlés szerint mártogatós (pl. sajtszósz)
1.
Vagdossuk apró szeletekre a szalonnát, majd süssük őket ropogósra egy serpenyőben, kb. 8 perc alatt. Tegyük át egy papírtörlővel bélelt tányérra őket, majd hagyjunk kb. 2 evőkanálnyi szalonnazsírt a serpenyőben.
2.
Fűszerezzük a csirkemellek mindkét oldalával sóval és borssal. Tegyük a serpenyőbe őket, majd kb. 6 perc alatt süssük aranybarnára mindkét oldalukat.
3.
Szeleteld körülbelül 1 centi széles szeletekre a grill mozzarellát.
4.
Helyezd a csirkékre a reszelt parmezánt, a szeletelt grill mozzarellákat, majd fedd le a serpenyőt, és alacsony hőfokon süsd addig, amíg a sajt meg nem olvad a tetején.
5.
Tálalás előtt szórd meg a csirkéket a morzsolt sült szalonnával és az apróra vágott metélőhagymával.
6. Ízlés szerint köretként tálalj mellé sült krumplit és sajtszószt.
7. Jó étvágyat!