Grillsajtos caprese cukkinivel, nyárson

Hozzávalók

Hozzávalók egy kerti partinyi adaghoz:
2,5 dl. balzsamecet
3,5 dl. extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
340 g. natúr Hajdú grillsajt
24 db. koktélparadicsom
24 db. bazsalikomlevél
2 db cukkini

Frissen őrölt bors

Elkészítés

1. A caprese Olaszország egyik legnagyszerűbb találmánya: friss bazsalikom, paradicsom és mozzarella tökéletes találkozása, de az eredeti recepten kicsit újítottunk, és mozzarella helyett grillsajt fog belekerülni.

2. Közepes lángon főzd a balzsamecetet 20 percig, vagy amíg körülbelül a felére nem csökken a mennyiség. Ezután vedd le a tűzről, takard le, és rakd félre. Tedd az olivaolajat az összenyomott fokhagymákkal egy serpenyőbe, majd főzd össze körülbelül 10 perc alatt. Az így kapott mennyei mannát egyelőre tedd félre.

3. Egy nyárs így nézzen ki: kockára vágott grillsajt, cukkini, és paradicsom, majd ismételd addig, amíg a nyárs végére nem érsz. Szórd meg sóval, borssal, és apróra vágott bazsalikommal, majd mehetnek a serpenyőbe, vagy a grillrácsra!

4. Grillezd őket kb. 4 percig, majd forgasd meg őket a korábban elkészített balzsamecetben, vagy öntsd le vele őket.

5. Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu