Guacamole burger füstös grillsajttal

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 db Hamburger buci
1 db Hajdú Burger Grillsajt füstölt BBQ fűszerezéssel
1 db paradicsom
1 db közepes lilahagyma
2 szelet bacon (elhagyható)
2 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál koriander (vagy petrezselyem)
2 evőkanál citromlé
Majonéz
Só, bors

Elkészítés

Guacamole elkészítése:
1. Megmossuk és megtisztítjuk az avokádókat, ezt követően eltávolítjuk a magokat és kikanalazzuk a héjából.

2. A paradicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát pedig felkockázzuk.

3. Az avokádót egy tálba tesszük és botmixer segítségével pürét készítünk belőle.

4. A püréhez hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, majd sóval, borssal és korianderrel (vagy petrezselyemmel) ízesítjük.

Burger elkészítése:
1. Vágjuk hosszában félbe a bucit és pirítsuk 1-2 percen keresztül egy grillserpenyőben pár csepp olajon.

2. A Hajdú Burger grillsajtot süssük olajjal megkent grillrácson 3 percen keresztül egyszer megforgatva, vagy grillserpenyőben pár csepp olajon 3-5 percen keresztül, míg aranybarna nem lesz mindkét oldala.

3. A burger összeállításánál alulról haladjunk felfelé a következő sorrendben: buci alsó fele, majonéz, jégsaláta, Hajdú Burger grillsajt, sült bacon, guacamole szósz, valamint zárásként a buci felső része.

¡Buen provecho!




További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu