Lángos mediterrán fűszerezésű grillsajttal

Hozzávalók

Hozzávalók 4 fő részére:
2 doboz mediterrán fűszerezésű Hajdú Grillsajt
1 kg liszt
2 dl tejföl
5 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
Kacsazsír
Hajdú Trappista sajt
Fokhagyma (opcionális)

Elkészítés

1. lépés
Az élesztőt futtassuk meg langyos tejben. Ez nagyjából tíz percet vesz igénybe.

2. lépés
Egy nagyobb tálban keverjük el az élesztővel felfuttatott tejünket a liszttel, tejföllel, valamint a sót se felejtsük ki a sorból.

3. lépés
Gyúrjunk nem túl lágy tésztát a fentebb felsoroltakból.

4. lépés
Takarjuk le a tésztát egy tiszta konyharuhával, majd meleg helyen hagyjuk megkelni 30-40 perc alatt.

5. lépés
A tésztát gyúrjuk meg újból, majd szaggassunk ki belőle tetszőleges méretű gombócokat. Fontos, hogy ezeket a gombócokat ne gyúrjuk tovább, illetve ne nyújtsuk ki. Hagyjuk egy belisztezett tálcán pihenni még egy fél órát.

6. lépés
Vegyünk kézbe egy gombócot, majd közvetlenül sütés előtt kézzel formáljuk lepény formájúvá.

7. lépés
Kacsazsírban süssük a lángost addig, míg mindkét oldala aranybarna nem lesz.

8. lépés
A mediterrán fűszerezésű grillsajtunkat vágjuk fel tetszőleges méretű csíkokra, vagy kockákra, és 3-4 percen keresztül süssük egy serpenyőben kevés olajon, közepes hőfokon. Mikor aranybarna színűek a grillsajt kockák, elkészültünk!

9. lépés
Kenjük meg a lángost tejföllel, szórjuk meg reszelt trappista sajttal, majd dobáljuk rá a Hajdú Grillsajt kockákat is! Aki fokhagymásan szereti, az tehet rá fokhagymát is! 😉

10. Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu