Pikáns-mézes Tandoori grillsajt, laposkenyéren

Hozzávalók

2 főre:
1 kis fej lila hagyma, vékonyra szeletelve
3 evőkanál almaecet
2 evőkanál akácméz
1 evőkanál sriracha szósz
1 teáskanál zúzott chilipaprika
¼ kígyóuborka, reszelve
100 g görög joghurt
1 citrom reszelt héja
½ gerezd fokhagyma, finomra zúzva
10 g friss menta, levelei finomra aprítva
1 evőkanál olívaolaj
175 g Tandoori fűszeres Hajdú grillsajt, 1 cm vastag szeletekre vágva
4 szelet laposkenyér
10 g friss petrezselyem, durvára vágva

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses: 180°C, gázsütő: 6-os fokozat).

2. A lilahagymát keverd össze az almaecettel és egy csipet sóval. Tedd félre 25–30 percre, amíg élénk rózsaszín nem lesz, majd öntsd le a felesleges levet.

3. Keverd össze a mézet a srirachával és a zúzott chilivel.

4. A reszelt uborkát tedd egy tiszta konyharuhába, és nyomkodd ki belőle a lehető legtöbb nedvességet. Ezután tedd egy tálba, és keverd össze a joghurttal, citromhéjjal, fokhagymával és mentával. Ízlés szerint sózd, borsozd.

5. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a grillsajt szeleteket oldalanként 2–3 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

6. Pirítsd meg a laposkenyereket egy serpenyőben.

7. Kend meg a kenyerek alját a tzatzikivel, helyezd rájuk a grillsajtot, a savanyított hagymát, szórd meg petrezselyemmel, végül locsold meg a csípős mézzel.

8. Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu