Roppant jó rántott sajt Edelraddal

Roppant jó rántott sajt Edelraddal

Mitől lesz igazán olvadós a belseje, mitől lesz olyan roppanós a külseje? Egyszerű a válasz: előbbi a szuper textúrájú Hajdú Edelrad sajttól, utóbbi pedig az alább olvasható receptnek köszönhetően!

Hozzávalók

2 főre:

-350 g Hajdú Edelrad sajt
-100 g liszt
-3 db tojás
-150 g Panko morzsa
-só
-olaj
-morzsolt petrezselyem
-BBQ szósz

Elkészítés

1. Vágj ujjnyi vastag hasábokat a sajtból.
2. Tedd külön tányérokba a lisztet, a tojást és a Panko morzsát.
3. Verd fel a tojást.
4. Panírozd be a sajtokat: először forgasd bele a lisztbe, utána a tojásba, végül pedig a morzsába. De most jön a trükk! Ha nem akarod, hogy sütés közben kifolyjon a sajt, akkor még egyszer forgasd bele a tojásba és a morzsába.
5. Extra tipp: ha rendelkezel konyhai hőmérővel, akkor most nagy hasznát fogod venni, ugyanis a tökéletes rántott sajthoz 150-160 fokos olajra lesz szükséged, amiben 6-8 perc alatt fogod tudni tökéletes aranyszínűre sütni a sajtokat.
6. Figyelj arra, hogy egyszerre ne tegyél sok sajtot az olajba!
7. Miután megsültek a sajtok, tedd őket törlőpapírra, ezzel felitatva róluk a felesleges olajat.
8. Díszítsd morzsolt petrezselyemmel és kínálj hozzá BBQ szószt a tökéletes harmónia érdekében: jó étvágyat kívánunk!

Szendvics gazdagon Hajdú Edelrad sajttal

Szendvics gazdagon Hajdú Edelrad sajttal

A vajas, szalámis szendvics már a múlté. Megmutatjuk, hogyan turbózd fel pár hétköznapi alapanyaggal az új kedvenc szend...

Elolvasom a receptet