Sajtos, sonkás toast kenyér tekercsek

Hozzávalók

12 darab tekercshez:

12 szelet toast kenyér
12 szelet sonka
12 szelet Hajdú Ementáli lapkasajt
4 tojás
2,5 dl tej
4 evőkanál olaj
mártogatós (opcionális)

Elkészítés

1. Vágjuk le a kenyér héját, és sodrófával lapítsuk ki.

2. Egy szelet kenyérre tegyünk egy szelet sonkát és egy szelet Hajdú lapkasajtot.

3. Tekerjük fel és tegyük nyitott oldalával lefelé. Ismételjük meg az összes kenyérszelettel.

4. Az elkészült tekercseket csomagoljuk háztartási fóliába, majd tegyük őket 30 percre mélyhűtőbe, hogy jobban megtartsák a formájukat sütés közben.

5. Keverjük össze a tojást és a tejet.

6. Melegítsünk fel egy serpenyőt, és tegyük bele az olajat.

7. Amikor a serpenyő felforrósodott, mártsunk minden tekercset a tésztába, majd óvatosan helyezzük a serpenyőbe őket. Süssük mindegyik tekercset néhány percig, időnként megforgatva, amíg megsül, ez körülbelül 5-8 percet vesz igénybe.

8. Tálaljuk ízlés szerint mártogatóssal. Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu