Hozzávalók:
3 db tojás
40 ml főzőtejszín
40 ml tej
½ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt fekete bors
1 kis cukkini (kb. 150 g), felkockázva
6 szál zöldspárga, apróra vágva
100 g csiperke gomba, felkockázva
1 kis fej lilahagyma (kb. 70 g), finomra vágva
100 g szeletelt bacon, felkockázva
1 db készre nyújtott leveles tészta
olívaolaj
50 g Hajdú reszelt trappista sajt
apróra vágott snidling a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt (légkeveréses: 180°C; hagyományos: 210°C)
2. Egy 8 részes mini muffin szilikon formát kenj ki kevés olívaolajjal.
3. Egy tálban verd fel a tojásokat a tejszínnel, tejjel, sóval és borssal, míg teljesen sima nem lesz.
4. Szaggass a leveles tésztából köröket, amelyek épp beleférnek a muffin forma aljába, majd nyomkodd is be őket!
5. Egy serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsd meg a felkockázott bacont, majd tedd félre. Ugyanabban a serpenyőben pár perc alatt pirítsd át a cukkinit, spárgát, gombát és végül a lila hagymát is, enyhén sózva.
6. Oszd szét egyenletesen a 8 formába a pirított hozzávalókat, majd öntsd rájuk az előkészített tojásos keveréket.
7. Szórd meg mindegyiket Hajdú reszelt trappistával. Nem kell spórolni! 🙂
8. Süsd a mini quiche-eket kb. 30-40 percig, amíg a tetejük szépen megpirul és a belsejük megszilárdul.
9. Hagyd teljesen kihűlni, majd óvatosan emeld ki őket a formából.
10. Tálalás előtt díszítsd friss snidlinggel.
11. Jó étvágyat!