Sült paradicsomos, grill mozzarellás mártogatós

Hozzávalók

Hozzávalók 4 főre:
500g koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál cukor
Fél teáskanál szárított oregánó
Fél teáskanál szárított bazsalikom
Negyed teáskanál tengeri sópehely
1 doboz natúr Hajdú grill mozzarella
2 bagett

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Mosd és szárítsd meg a paradicsomokat, a nagyobbakat vágd félbe, a többit pedig szurkáld meg villával, ez megakadályozza, hogy a sütőben szétpukkadjanak.

3. Tedd a paradicsomokat egy közepes méretű tűzálló tálba, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a cukrot, a szárított oregánót és bazsalikomot, illetve a sót, majd forgasd össze az egészet. Húzd félre egy kicsit a paradicsomokat, hogy középen elhelyezhesd a grill mozzarellát.

4. Helyezd a tálat az előmelegített sütőbe körülbelül 30 percre, vagy amíg a sajt teteje aranybarnára nem pirul.

5. Vedd ki a sütőből, tedd félre amíg kicsit le nem hűl, addig pedig pirítsd meg a szeletekre vágott bagetteket.

6. A paradicsomos mártogatóst szórd meg ízlés szerint sóval, majd tálald a pirított péksüteménnyel.

7. Jó étvágyat!



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu