Szuper-mega hatsajtos Hajdú pizza!

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pizzához:

A pizzatésztához:
200 g liszt
100 ml langyos víz
10 g friss élesztő
20 ml olíva olaj
8 g só
6 g cukor

Feltétek:
1 doboz Hajdú Grill Party (tartalma: 1 natúr Grillsajt, 1 Burger Grillsajt, 1 Grillsajt rudak)
125 g Hajdú mozzarella
40 g Hajdú trappista sajt
40 g gorgonzola

A szószhoz:

150 ml passzírozott paradicsom
1 db fokhagyma
Oregánó
Bazsalikom
Olíva olaj

Bors

Elkészítés

1. Lépés
Kezdjük a pizzatésztával. Keverjük bele a langyos vízbe az élesztőt, egy külön tálban pedig a lisztet, a sót, a cukrot, valamint az olívaolajat.

2. Lépés
A lisztet tartalmazó tálhoz lassan keverjük hozzá az élesztős vizet, majd gyúrjunk egy nem túl lágy tésztát belőle. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk pihenni 1 órát, lehetőleg meleg helyen.

3. Lépés
Egy lábasban keverjük el a fűszereket a passzírozott paradicsommal, majd forraljuk fel.

4. Lépés
Tegyük a pizzatésztát egy lisztezett asztalra, majd nyújtsuk nyújtófával addig, míg fél cm vastag tésztát nem kapunk. Ezt követően helyezzük a pizzatésztát egy kiolajozott tepsibe.

5. Lépés
Kenjük meg az általunk elkészített szósszal, majd tetszés szerint pakoljuk rá a sajtokat rétegesen úgy, hogy végül a Hajdú grillsajt csíkok legyenek a legtetején.

6. Lépés
Előmelegített sütőben alsó-felső sütésnél 200 C fokon süssük nagyjából 20-25 percen keresztül, vagy amíg a sajt aranybarnára nem sül.

7. Lépés
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni legalább 10 percet, mielőtt szeletekre vágnánk.

Tipp: Ha valaki nem szeretne bajlódni a pizzatésztával, elkészítheti boltokban, hűtőpultban kapható előre gyúrt friss pizzatésztával is.



További receptekért látogass el oldalunkra: www.hajdusajt.hu