Ilyen quichet még biztos nem ettél, ugyanis ebben a receptben muffinformákat fogsz használni és krémes Hajdú Sajtkockát!
Hozzávalók 1 tucat quiche-hez:
A formához:
4-5 Olivás Hajdú Gourmet Sajtkocka
60 g vaj
170 g liszt
Kevés víz
A töltelékhez:
1 tojás
60 ml tej
Só, bors
85 g szeletelt sonka
85 g Hajdú reszelt mozzarella
1. Egy kis tálban keverd össze a Sajtkockákat, a vajat és a lisztet, egy kevés víz hozzáadásával, amíg egy homogén golyóvá nem áll össze.
2. Tedd hűtőbe 1 órára!
3. Vajazd ki a muffin sütőforma belső lyukait.
4. Egy vágódeszkán oszd 12 egyenlő részre a masszát, majd formázz belőlük vékony, kör formákat.
5. Helyezd őket a muffinformák belsejébe, majd igazítsd őket a lyukak felső széléig.
6. Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra, majd tedd be a sütőformát körülbelül 5 percre.
7. Amíg vársz, egy tálban verd fel a tojást, a tejet és a sót, majd keverd bele az apróra vágott sonkát és reszelt mozzarella sajtot is.
8. Vedd ki az elősütött formákat a sütőből, majd egyenlő részben kanalazd a lyukakba a tojásos-sajtos keveréket.
9. Tedd vissza a sütőbe, és süsd kb. 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a quiche-ek teteje.
10. Jó étvágyat!
Vannak egyszerű receptek, és vannak olyan egyszerű receptek, amik valamitől mégis sokkal különlegesebbek!