Igazán ízletes tunkólósra vágysz? A frissen sütött paradicsomszaft & Hajdú grill mozzarella kombónál nincs jobb!
Hozzávalók 4 főre:
500g koktélparadicsom
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál cukor
Fél teáskanál szárított oregánó
Fél teáskanál szárított bazsalikom
Negyed teáskanál tengeri sópehely
1 doboz natúr Hajdú grill mozzarella
2 bagett
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Mosd és szárítsd meg a paradicsomokat, a nagyobbakat vágd félbe, a többit pedig szurkáld meg villával, ez megakadályozza, hogy a sütőben szétpukkadjanak.
3. Tedd a paradicsomokat egy közepes méretű tűzálló tálba, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a cukrot, a szárított oregánót és bazsalikomot, illetve a sót, majd forgasd össze az egészet. Húzd félre egy kicsit a paradicsomokat, hogy középen elhelyezhesd a grill mozzarellát.
4. Helyezd a tálat az előmelegített sütőbe körülbelül 30 percre, vagy amíg a sajt teteje aranybarnára nem pirul.
5. Vedd ki a sütőből, tedd félre amíg kicsit le nem hűl, addig pedig pirítsd meg a szeletekre vágott bagetteket.
6. A paradicsomos mártogatóst szórd meg ízlés szerint sóval, majd tálald a pirított péksüteménnyel.
7. Jó étvágyat!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?