Az ősz ízei egyetlen falatban – ezek a sütőtökös fűszeres muffinok lágy krémsajtos krémmel a szezon minden varázsát magukban hordozzák! Könnyű elkészíteni, az illat pedig, ami a konyhát betölti, igazi otthonos hangulatot teremt. Kóstolj bele az őszbe!
Hozzávalók a krémhez:
200 g Hajdú Tejszínes Krémsajt
125 g puha vaj
70 g porcukor
Hozzávalók a tésztához:
200 g hokkaido tök
175 g liszt
2 tk sütőpor
1 tk só
½ tk fahéj
¼ tk szerecsendió
½ tk gyömbér
1 csipet őrölt szegfűbors
100 g nádcukor
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
140 g vaj
2 tojás
1. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg megpuhul. Ezután botmixerrel pürésítjük, és félretesszük hűlni.
2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, szerecsendiót, gyömbért és szegfűborsot. Az illatok már most betöltik a konyhát - így kezdődik egy igazi őszi varázslat!
3. A puha vajat, nádcukrot, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd simára dolgozzuk a masszát. Belekeverjük a kihűlt sütőtökpürét, és alaposan eldolgozzuk.
4. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, és könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk a tésztát. A kész masszát muffinpapírral bélelt formákba töltjük, a formák kétharmadáig. Ahogy kanalazzuk, már érezzük az őszi fűszerek meleg, otthonos illatát.
5. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük a muffinokat, amíg aranybarnára nem sülnek. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk őket teljesen kihűlni - türelem, megéri várni!
6. A krémhez a Hajdú Tejszínes Krémsajtot, puha vajat és porcukrot simára keverjük, míg könnyű, habos állagot nem kapunk. Habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. Már az első falat is egyből el fog repíteni egy ezer színben tündöklő őszi erdőbe!
7. Jó étvágyat!
Délutáni kávé mellé ajánljuk - már ha addig be nem falja a család!