Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik szeretik a friss, egzotikus ízvilágot, de egy csipetnyi őszi hangulatot is csempésznének az étkezéseikbe. A gazdag, fűszeres ízek és a könnyű bulgur tökéletesen illeszkednek az őszi napokhoz, kellemesen laktatnak anélkül, hogy túl nehéznek éreznénk őket. A Pumpkin Spice ízesítésű Hajdú grillsajt édeskés, fűszeres karaktere különleges ízt és illatot ad a tálhoz, tökéletes harmóniában a mézzel és szezámmaggal.
Hozzávalók 2 főre:
200 g bulgur
200 g natúr joghurt
1 szál újhagyma
1 citrom leve
egy csokor friss koriander
só és bors ízlés szerint
olívaolaj
1 doboz Hajdú Pumpkin Spice grillsajt
1-2 evőkanál méz
szezámmag
1 közepes méretű lilahagyma
egy marék friss petrezselyem
gránátalma magok
1 nagyobb paradicsom
Elkészítés
1. Forralj vizet egy lábasban, majd tedd bele a bulgurt, és főzd addig, amíg meg nem puhul. Szűrd le, és hagyd kicsit hűlni.
2. Keverd össze a joghurtot az apróra vágott újhagymával, a frissen facsart citromlével, aprított korianderrel, sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal, majd pürésítsd simára.
3. Vágd a Hajdú Pumpkin Spice ízű grillsajtot vékony szeletekre. Minden szeletet locsolj meg egy kis mézzel, majd szórj meg szezámmaggal. Forró serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára mindkét oldalát. Ez a lépés adja a tál fő látványosságát és ízélményét!
4. A bulgurt tedd egy nagy tálba, és add hozzá a szeletelt lilahagymát, apróra vágott petrezselymet, gránátalma magokat, és a kockázott paradicsomot. Locsold meg olívaolajjal, sózd meg, és jól keverd össze.
5. Egy nagyobb tányéron egyenletesen kend el a joghurtkrémet. A közepére halmozd a bulguros-zöldséges keveréket, és végül tedd a tetejére a mézes-szezámmagos grillsajt szeleteket.
6. Jó étvágyat!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?