Roppant finom, roppant tápláló - de a Gyulai kolbász fűszerezésű grillsajttól lesz igazán különleges!
1 doboz Gyulai kolbász fűszerezésű Hajdú Grillsajt
500g zeller
1 db vöröshagyma
1 db burgonya
2 gerezd fokhagyma
50g vaj
2 db húsleveskocka
1 l víz
100 ml főzőtejszín
Napraforgó-étolaj
Só
Bors
1. Egy serpenyőben, ami lehet grillserpenyő is, alaposan megpirítjuk a hagymát. Amikor a hagyma már üvegesre pirult, hozzáadjuk a precízen felkockázott zellert és tovább pirítjuk, körülbelül 5 percig.
2. Kimérünk 1 liter vizet egy lábasba, melybe beledobjuk a két húsleves kockánkat. Ezen a ponton a felkockázott krumplit is hozzáadjuk a zúzott fokhagymával, illetve a serpenyőben dinsztelt hagymával és zellerrel egyetemben. A „levest” felforraljuk, és addig főzzük, míg a krumpli és a zeller meg nem puhul benne. A húsleves kockákat is elkevergetjük benne. Használjunk fedőt is, hogy a víz ne párologjon el közben. Ha ezzel elkészültünk, vegyük le a tűzről a lábast és tegyük félre.
3. Vágjuk fel a Gyulai kolbász fűszerezésű Hajdú Grillsajtunkat tetszőleges méretű kisebb kockákra és pirítsuk meg őket egy felforrósított grillserpenyőben 1-1 percen keresztül egy kevés napraforgó-étolajon.
4. A levest összeturmixoljuk egy botmixerrel, majd szépen hozzákeverjük a főzőtejszínt. Ezt követően ügyesen felmelegítjük úgy, hogy ne forrjon fel a levesünk, illetve sóval és borssal fűszerezzük. Amikor a kívánt hőmérsékletet elértük, kimérjük a levest tányérokba és megszórjuk a kész grillsajt kockákkal.
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?