Hajdú sajt termékeink

Rólunk

A Kőröstej Kft.

A Kőröstej Kft. 1991-ben alakult, mára Magyarország legnagyobb sajtgyártó vállalatává és egyik legjelentősebb élelmiszer-exportőrévé vált. Munkatársaink létszáma meghaladja az 1000 főt.

Évente több mint 110 millió liter kiváló minőségű, kizárólag magyar tejgazdaságokból származó tejet dolgozunk fel a barcsi, hajdúböszörményi és kőröstetétleni üzemeinkben, míg a Baranya megyei Kacsótán ömlesztett sajtokat készítünk. A vállalat évente 40 ezer tonna sajtot gyárt, mely közel a magyar sajtfogyasztás felével egyenértékű. Éves árbevételünk megközelíti a 40 milliárd forintot.

Kőröstej Magyarország legnagyobb sajtgyártó vállalata

Forgalmunk nagyobb része az exportpiacokról származik, több mint 50 országba értékesítjük termékeinket. A Közel-Keleten, Európa szinte minden országában, valamint az USA-ban, Ausztráliában és Afrikában is kedveltek sajtjaink.

Kőröstej export

Hajdú, a superbrand

A Hajdú márka a Kőröstej csoport zászlóshajója. A megnevezés a magyar tejiparban sok-sok évtizedes múltra tekint vissza, mivel az 1957-ben alakult Hajdú Megyei Tejipari Vállalat a rendszerváltást követő átalakulásáig az egyik legnagyobb magyar tejipari vállalat volt Magyarországon. Így a „Hajdú” márkanév immár több mint 50 éve fogalom Magyarországon.

Világszerte számos országban jól ismert, bevezetett sajtmárka a Hajdú, melyet 2021-ben a sok éven át megítélt Magyarbrands kitüntetések után immár Superbrands elismeréssel jutalmazott a szakmai zsűri. Egyes sajtkategóriákban – elsősorban a Közel-Keleten – több országban is piacvezető márka, összességében a nemzetközi piacokon az egyik legismertebb magyar élelmiszermárka.