Hajdú sajt termékeink

Gombakrémleves Tejszínes Krémsajtból és üvegcse dekorálás

Gombakrémleves Tejszínes Krémsajtból és üvegcse dekorálás

Ugye te is legalább annyira imádod a gombát, mint én? Főleg ősszel esik jól, mert ilyenkor a legízletesebb és legfrissebb, és tökéletesen hozza a természet földes, meleg ízeit a konyhába. Arról pedig még nem is beszéltem, hogy egy krémleves is ilyenkor esik a legjobban, meleg selymessége tökéletes ellenszere a borús napoknak. Vegyítsük a kettőt a mai receptben! Olyan finom és gazdag az íze ennek a gombakrémlevesnek, hogy senki nem mondaná meg, milyen egyszerű elkészíteni. Plusz, a krémsajt megadja azt a kis extra kényeztetést, amire szükséged van - sőt, amit megérdemelsz. Maradj velem a recept végéig, hiszen azt is megmutatom, hogy milyen izgalmas dolgot tudsz készíteni az üresen maradt üvegcséből!

Hozzávalók

-Hozzávalók 4 főre:
500 g gomba (csiperkegomba vagy vegyes erdei gomba)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
750 ml alaplé (zöldség vagy csirke)
150 g Tejszínes Krémsajt
200 ml főzőtejszín
Só, bors ízlés szerint
Egy csipet frissen reszelt szerecsendió
Egy marék friss petrezselyem (opcionális, díszítéshez)

-Hozzávalók az üvegcse díszítéséhez:
Színes akril markerek
Matt lakk (spray)

Elkészítés

Elkészítés:
1. Gomba előkészítés: A gombát gyorsan átmossuk, majd vékonyan felszeleteljük. Nem kell tökéletesre, hiszen úgyis krémesítjük a végén!

2. Pirítás: Egy nagyobb lábasban felmelegítjük a vajat és az olívaolajat. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd aranybarnára pirítjuk őket. Az illatok már itt is mesések lesznek!

3. Gomba akcióban: Beletesszük a szeletelt gombát, és közepes lángon pirítjuk, amíg a gomba összeesik és egy kicsit aranybarna nem lesz. Ez kb. 10 percet vesz igénybe.

4. Alaplé hozzáadása: Felöntjük az alaplével, és közepes lángon forralni kezdjük. Fűszerezzük sóval, borssal, és adjunk hozzá egy csipet szerecsendiót (ez a titkos összetevő, ami még ínycsiklandóbbá teszi a levest). Főzzük 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

5. Krémsajtos varázslat: Levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesre pürésítjük. Most jön a Tejszínes Krémsajt: belekeverjük a levesbe, ami ettől elképesztően sima és gazdag lesz. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a tejszínt is, majd még 5 percig főzzük, hogy minden tökéletesen összeálljon.

6. Tálalás: Frissen aprított petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Ha van kedved, piríthatsz mellé egy kis fokhagymás krutont is, mert egy ropogós falat mindig jól jön a krémleves mellé.

És kész is! Ez a gombakrémleves garantáltan felmelegíti a szíveket és a pocakokat is. 😊 Most pedig következzen az egyszerű DIY praktika az üvegcséhez:

1. Készítsd elő az üvegcsét
Tisztítsd meg alaposan a Tejszínes Krémsajt üres üvegét meleg szappanos vízzel, majd töröld teljesen szárazra. Ügyelj rá, hogy ne maradjon rajta por vagy ujjlenyomat, hogy a legjobb eredményt érhesd el.

2. Légy kreatív, használ akril markert
Használj akril markereket, mert jól fognak különleges felületeken, és rajzolj vidám mintákat, mint például gombákat, leveleket vagy egyszerű formákat az üvegcse külső oldalára. Ha nem vagy magabiztos a szabadkézi rajzolásban, használhatsz sablonokat is. Hagyd, hogy a minta körülbelül 30 percig száradjon a legjobb eredmény érdekében. Ha szükséged van néhány ötletre, az alábbi mintákat is felhasználhatod:
MINTÁK

3. Lefedés és befejezés
Miután a markeres minta teljesen megszáradt, fújj rá egy átlátszó spray-lakkot, például matt lakkot, hogy megvédd az alkotásodat. Ez tartósabbá teszi a dekorációt. Hagyd megszáradni, és már kész is a gyönyörű, egyedi üvegcséd, amit használhatsz, vagy csak díszként kitehetsz!

Erdeigyümölcs öntetes sajttorta

Erdeigyümölcs öntetes sajttorta

Délutáni kávé mellé ajánljuk - már ha addig be nem falja a család!