Hajdú sajt termékeink

Burgonyakrémleves füstölt parenyicával és bacon chipsszel

Burgonyakrémleves füstölt parenyicával és bacon chipsszel

Gyorsan, könnyen elkészíthető, és biztos, hogy mindenki imádni fogja! Klasszikus íz, amit csak még finomabbá tesz a parenyica és a bacon.

Hozzávalók

Hozzávalók 4 adaghoz:
5 db közepes krumpli
1 db Hajdú Füstölt Parenyica sajt
3 db vékonyabb újhagyma
170 g bacon
70 g Hajdú trappista sajt
270 ml főzőtejszín
1 ek. napraforgó olaj
Szeletelt kenyér ízlés szerint

Bors

Elkészítés

1. A szeletelt bacont felkockázzuk, majd serpenyőben kevés olajon megsütjük.

2. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és a bacon zsírjában megpirítjuk.

3. Felöntjük 750 ml vízzel és készre főzzük a krumplit.

4. Botmixer segítségével turmixoljuk össze a levest a krumplival.

5. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejszínt, az apróra vágott Füstölt Parenyica sajtot, majd a reszelt sajtot is. A krémlevest még egyszer felforraljuk.

6. Bacon chipsszel, pirítóssal és apróra vágott újhagymával tálaljuk.

Egyszerű saláta grillezett feketemagos parenyicával

Egyszerű saláta grillezett feketemagos parenyicával

Laktató, ízletes saláta bármikor, bármilyen alkalomra! A Hajdú feketemagos parenyica sajton kívül már csak egy-két friss...

Elolvasom a receptet