Hajdú sajt termékeink

Egzotikus saláta Mézes-mustáros grillsajttal

Egzotikus saláta Mézes-mustáros grillsajttal

Ha már unod a "grillsajt és valamilyen átlagos köret" párosításokat, akkor ezt a sali receptet neked találtuk ki, minden van benne, ami nem hétköznapi! Csicseriborsó, gránátalma, tahini... na meg persze a szuper Mézes-mustáros Hajdú grillsajt! Jöhet?

Hozzávalók

Hozzávalók 2 főre:
1 doboz Mézes-mustáros Hajdú grillsajt
50 g őrölt mandula
150 g főtt csicseriborsó
1 tojás
300 g brokkoli
1 gránátalma
1 citrom
1/2 tk kurkuma
1/2 tk kömény
1 kis üveg tahini
Olívaolaj

Bors

Elkészítés

1. Szeleteld fel a grillsajtot, majd felváltva mártsd a felvert tojásba, majd az enyhén borsozott mandulaporba. Tartsd hűvös helyen, sütőpapíron.

2. Keverd össze a citromlevet egy kevés olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal és kend meg vele a szétbontott brokkoli részeit.

3. Tisztítsd meg a csicseriborsót, majd csepegtesd le. Keverd össze kevés olívaolajjal, kurkumával és a köménnyel.

4. Vágd ketté a gránátalmát, majd kanalazd ki a magokat.

5. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

6. Először a brokkolit süsd kb. 5 percig, majd add hozzá a csicseriborsót, majd újabb 5 perc elteltével a grillsajtokat is. Ügyelj rá, hogy a hozzávalók minden oldala aranybarnára süljön.

7. Tálalásnál díszítsd tahinivel és a gránátalma magokkal.

8. Jó étvágyat!

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este? Mutatunk eg...

Elolvasom a receptet