Ha már unod a "grillsajt és valamilyen átlagos köret" párosításokat, akkor ezt a sali receptet neked találtuk ki!
Hozzávalók 2 főre:
1 doboz Mézes-mustáros Hajdú grillsajt
50 g őrölt mandula
150 g főtt csicseriborsó
1 tojás
300 g brokkoli
1 gránátalma
1 citrom
1/2 tk kurkuma
1/2 tk kömény
1 kis üveg tahini
Olívaolaj
Só
Bors
1. Szeleteld fel a grillsajtot, majd felváltva mártsd a felvert tojásba, majd az enyhén borsozott mandulaporba. Tartsd hűvös helyen, sütőpapíron.
2. Keverd össze a citromlevet egy kevés olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal és kend meg vele a szétbontott brokkoli részeit.
3. Tisztítsd meg a csicseriborsót, majd csepegtesd le. Keverd össze kevés olívaolajjal, kurkumával és a köménnyel.
4. Vágd ketté a gránátalmát, majd kanalazd ki a magokat.
5. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
6. Először a brokkolit süsd kb. 5 percig, majd add hozzá a csicseriborsót, majd újabb 5 perc elteltével a grillsajtokat is. Ügyelj rá, hogy a hozzávalók minden oldala aranybarnára süljön.
7. Tálalásnál díszítsd tahinivel és a gránátalma magokkal.
8. Jó étvágyat!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?