Ezt a változatot húspogácsa elhagyásával, coleslaw káposztasalátával és a Hajdú új Burger grillsajtjával készítettük el.
Hozzávalók 1 hamburgerhez:
1 db Hamburger buci
1 db füstölt BBQ fűszerezésű Hajdú Burger grillsajt
Házi cole slaw káposztasaláta
2 szelet sült bacon (elhagyható)
BBQ szósz ízlés szerint
Házi karamellizált hagyma: 1 db vöröshagyma, 1 evőkanál barnacukor
Hozzávalók a coleslaw káposztasalátához (8 főre):
1 db kisebb fej káposzta
1 db nagyobb sárgarépa
1 db kisebb vöröshagyma
175 ml tejföl
175 g majonéz
Fél ek. Méz
1 ek. mustár
Fél citrom leve
Coleslaw elkészítése:
1. A káposztát tisztítsuk meg, majd robotgéppel vagy reszelőn aprítsuk le a sárgarépával és vöröshagymával együtt és helyezzük őket egy nagy tálba.
2. Készítsük el az öntetet: a tejfölt, majonézt, mézet, fél citrom levét, illetve a mustárt keverjük homogénre.
3. Öntsük a felaprított zöldségkeverékre az öntetet és az egészet alaposan forgassuk össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. Tegyük a káposztasalátát a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.
Burger elkészítése:
1. Vágjuk hosszában félbe a bucit és pirítsuk 1-2 percen keresztül egy grillserpenyőben pár csepp olajon.
2. A füstölt BBQ fűszerezésű Hajdú Burger grillsajtot süssük olajjal megkent grillrácson 3 percen keresztül egyszer megforgatva, vagy grillserpenyőben pár csepp olajon 3-5 percen keresztül, míg aranybarna nem lesz mindkét oldala.
3. Pirítsunk meg 2 szelet bacont egy serpenyőben, majd ugyanabban a serpenyőben karamellizáljunk meg egy felszeletelt, közepes méretű vöröshagymát egy evőkanál barnacukor hozzáadásával.
4. A burger összeállításánál alulról haladjunk felfelé a következő sorrendben: buci alsó fele, karamellizált hagyma, füstölt BBQ fűszerezésű Hajdú Burger grillsajt, bbq szósz, sült bacon szeletek, coleslaw, valamint zárásként a buci felső része.
5. Jó étvágyat!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?