Ezzel az izgalmas recepttel házhoz visszük Mexikó ízvilágát!
Hozzávalók 4 adahoz:
2 doboz Laktózmentes Hajdú Serpenyős & Grillsajt
2 db vöröshagyma
3-4 kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld, vagy narancssárga)
1 csomag fajita fűszerkeverék
8-12 tortilla lap
Olívaolaj
A guacamole-hoz:
2 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál koriander (vagy petrezselyem)
2 evőkanál citromlé
1. Mosd és tisztítsd meg az avokádókat, ezt követően távolítsd el a magokat és kanalazd ki a héjából.
2. A paradicsomot vágd félbe, magozd ki, és kockázd fel.
3. Az avokádót tedd egy tálba és botmixer segítségével készíts belőle pürét.
4. Keverd hozzá a püréhez a paraidicsomot, az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, majd sóval, borssal és korianderrel (vagy petrezselyemmel) ízesítsd.
5. A felkockázott, vagy vékonyra szeletelt grillsajtok mindegyik oldalát süsd aranybarnára kb. 4-5 perc alatt, kevés olívaolaj hozzáadásával.
6. Vedd ki a grillsajtokat, majd rakd a serpenyőbe a felkockázott hagymát, és dinszteld 3 percig, majd add hozzá a csíkokra vágott paprikát is. Főzd kb. 15-20 percig, vagy amíg megpuhul, időnként megkeverve.
7. Dobáld rá a grillsajtokat, majd keverd össze a zöldséggel és a fajita fűszerkeverékkel.
8. Melegítsd körülbelül 30 másodpercig a tortillákat egy serpenyőben.
9. Kend meg a lapokat a guacamole-val, majd rakd rá a grillsajtos-zöldséges mixet is.
10. Jó étvágyat!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?