Hajdú sajt termékeink

Kalandos tortilla grillezett zöldségekkel és laktózmentes Hajdú grillsajttal

Kalandos tortilla grillezett zöldségekkel és laktózmentes Hajdú grillsajttal

Azoknak sem kell lemondaniuk a finom falatokról, akik laktózérzékenyek: ezzel az izgalmas recepttel házhoz visszük mexikó ízvilágát!

Hozzávalók

Hozzávalók 4 adahoz:

2 doboz Laktózmentes Hajdú Serpenyős & Grillsajt
2 db vöröshagyma
3-4 kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld, vagy narancssárga)
1 csomag fajita fűszerkeverék
8-12 tortilla lap
Olívaolaj

A guacamole-hoz:
2 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál koriander (vagy petrezselyem)
2 evőkanál citromlé

Elkészítés

1. Mosd és tisztítsd meg az avokádókat, ezt követően távolítsd el a magokat és kanalazd ki a héjából.

2. A paradicsomot vágd félbe, magozd ki, és kockázd fel.

3. Az avokádót tedd egy tálba és botmixer segítségével készíts belőle pürét.

4. Keverd hozzá a püréhez a paraidicsomot, az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, majd sóval, borssal és korianderrel (vagy petrezselyemmel) ízesítsd.

5. A felkockázott, vagy vékonyra szeletelt grillsajtok mindegyik oldalát süsd aranybarnára kb. 4-5 perc alatt, kevés olívaolaj hozzáadásával.

6. Vedd ki a grillsajtokat, majd rakd a serpenyőbe a felkockázott hagymát, és dinszteld 3 percig, majd add hozzá a csíkokra vágott paprikát is. Főzd kb. 15-20 percig, vagy amíg megpuhul, időnként megkeverve.

7. Dobáld rá a grillsajtokat, majd keverd össze a zöldséggel és a fajita fűszerkeverékkel.

8. Melegítsd körülbelül 30 másodpercig a tortillákat egy serpenyőben.

9. Kend meg a lapokat a guacamole-val, majd rakd rá a grillsajtos-zöldséges mixet is.

10. Jó étvágyat!

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este? Mutatunk eg...

Elolvasom a receptet