A Gyulai kolbász fűszerezésű Hajdú Grillsajt pedig egyenesen gasztronómiai élménnyé varázsolja ezt az ételt!
Hozzávalók 4 főre:
1 doboz Gyulai kolbász fűszerezésű Hajdú Grillsajt
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 csomag (7g) szárított élesztő
1 evőkanál só
0.5 kg liszt
Kacsazsír a sütéshez
1 doboz tejföl
Hajdú Trappista sajt
1. lépés
Az élesztőt futtassuk meg langyos tejben, a cukorral összekeverve. Ez nagyjából tíz percet vesz igénybe.
2. lépés
Egy nagyobb tálban keverjük el az élesztővel felfuttatott tejünket a liszttel, tejföllel, valamint a sót se felejtsük ki a sorból.
3. lépés
Gyúrjunk nem túl lágy tésztát a fentebb felsoroltakból.
4. lépés
Takarjuk le a tésztát egy tiszta konyharuhával, majd meleg helyen hagyjuk megkelni 30-40 perc alatt.
5. lépés
A tésztát gyúrjuk meg újból, majd szaggassunk ki belőle kisebb méretű gombócokat. Fontos, hogy ezeket a gombócokat ne gyúrjuk tovább, illetve ne nyújtsuk ki. Hagyjuk egy belisztezett tálcán pihenni még fél órát.
6. lépés
Amíg kel a tészta: a Gyulai kolbász fűszerezésű grillsajtunkat vágjuk fel tetszőleges méretű csíkokra, vagy kockákra, és 3-4 percen keresztül süssük egy serpenyőben kevés olajon, közepes hőfokon. Mikor aranybarna színűek a grillsajt kockák, elkészültünk!
7. lépés
Vegyünk kézbe egy lángostészta gombócot, majd közvetlenül sütés előtt kézzel formáljuk lepény formájúvá.
8. lépés
Kacsazsírban süssük a lángost addig, míg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
9. lépés
Kenjük meg a lángost tejföllel, dobáljuk rá a Hajdú Grillsajt kockákat, majd szórjuk meg reszelt trappista sajttal is! Aki fokhagymásan szereti, az tehet rá fokhagymát is! 😉
10. Jó étvágyat!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?