A Hajdú Libanoni Labnita csodát művel a klasszikus sajtos pogácsa tésztájával!
Hozzávalók 20 adaghoz:
500 g liszt
30 g friss élesztő
250 g margarin
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál Só
2 db tojássárgája
175 g Libanoni Labnita
125 g Hajdú trappista sajt (a pogácsa tetejére)
100 ml tej
1 db tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
1. Futtassuk fel az élesztőt a cukros, langyos tejben, közben a margarint keverjük össze a liszttel és a sóval.
2. A margarinos liszthez adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a Hajdú Libanoni Labnitát, valamint a többi hozzávalót és meleg helyen kelesszük egy órán keresztül.
3. A tésztát kinyújtjuk, majd háromszor meghajtogatjuk. Ezt a folyamatot mindig egy irányban végezzük. Ügyeljünk arra, hogy a hajtogatások között legalább fél órát pihentessük a tésztát.
4. Ha a hajtogatás fázissal végeztünk, a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, alaposan megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal.
5. Tepsiben, előmelegített sütőben 180 °C fokon 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Délutáni kávé mellé ajánljuk - már ha addig be nem falja a család!