Hidegen is legalább annyira finom, mint melegen? Ez a spenótos, krémsajtos quiche pont ilyen!
A piteformához:
150 g. liszt
4 g. instant élesztő
70 ml. langyos víz
1 tk. porcukor
1 db. tojás
30 ml. olívaolaj
csipetnyi só
sütőforma
A töltelékhez:
100 g. Hajdú Krémfehér sajt
80 g. spenót
1 kis fej vöröshagyma
1 ek. olívaolaj
2 csipet só
2 csipet őrölt feketebors
2 db. tojás
90 ml. tej
1. Keverjük össze a langyos vizet, az élesztőt és a porcukrot, majd hagyjuk pár percig pihenni.
2. Keverjük össze a lisztet és a sót, majd adjuk hozzá az olívaolajat és a tojást, majd öntsük hozzá az élesztős keveréket is.
3. Gyúrjuk össze alaposan a tésztát!
4. Nyújtsuk ki 20 cm. átmérőjű kör alakra, és helyezzük a sütőformába. Nyomkodjuk a széleire a tésztát és a lelógó részeket távolítsuk el.
5. A töltelékhez forraljunk vizet, és dobjuk bele 2-3 percre a spenótleveleket, majd szűrjük le.
6. Vágjuk apró kockákra a hagymát és pirítsuk egy serpenyőben, olívaolajon körülbelül 6-7 perc alatt üvegesre. Ezután adjuk hozzá a spenótleveleket, a sót, borsot.
7. Keverjük össze egy edényben a tejet, sót, borsot, tojásokat és az összemorzsolt Hajdú Krémfehér sajtot.
8. Adjuk hozzá a töltelékhez a hagymás spenótleveleket, majd keverjük össze.
9. Öntsük a tésztára a keveréket, majd egy előmelegített sütőben, 180 C fokon süssük körülbelül 40 percig.
10. Jó étvágyat!
A lencséről a legtöbb embernek a lencsefőzelék jut eszébe - hát ennél mi tudunk sokkal jobbat is!