Hajdú sajt termékeink

Sült grillsajt csicseriborsóval

Sült grillsajt csicseriborsóval

A grillsajt a nyári ebédek elmaradhatatlan eleme – próbálj ki valami újat ezzel a szuper-egyszerű, egytepsis fogással!

Hozzávalók

4 főre:
2 x 400 g-os konzerv csicseriborsó, lecsöpögtetve és leöblítve
400 g koktélparadicsom
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
100 g fodros kel
225 g Hajdú Tandoori fűszeres grillsajt
130 g friss pesto
15 g friss bazsalikomlevél
ropogós kenyér a tálaláshoz (opcionális)

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésesnél 200 °C-ra). Tedd a csicseriborsót és a paradicsomokat egy nagy tepsibe. Locsold meg balzsamecettel és olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, majd forgasd össze. Süsd 10 percig, amíg a paradicsomok enyhén megpuhulnak. Vedd ki a sütőből.

2. Állítsd át sütődet grill funkcióra, közepes fokozatra, majd tedd a fodros kelt a tepsibe és finoman forgasd át a többi hozzávalóval. Tedd rá a szeletelt Hajdú grillsajtokat és grillezd 5-6 percig, majd forgasd meg őket, és süsd még 5-6 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül, majd vedd ki a sütőből.

3. Kanalazd rá a pestót, szórd meg friss bazsalikommal. Ízlés szerint tálald ropogós kenyérrel.

4. Jó étvágyat!

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?