A grillsajt a nyári ebédek elmaradhatatlan eleme – próbálj ki valami újat ezzel a szuper-egyszerű, egytepsis fogással!
4 főre:
2 x 400 g-os konzerv csicseriborsó, lecsöpögtetve és leöblítve
400 g koktélparadicsom
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
100 g fodros kel
225 g Hajdú Tandoori fűszeres grillsajt
130 g friss pesto
15 g friss bazsalikomlevél
ropogós kenyér a tálaláshoz (opcionális)
1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra (légkeverésesnél 200 °C-ra). Tedd a csicseriborsót és a paradicsomokat egy nagy tepsibe. Locsold meg balzsamecettel és olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, majd forgasd össze. Süsd 10 percig, amíg a paradicsomok enyhén megpuhulnak. Vedd ki a sütőből.
2. Állítsd át sütődet grill funkcióra, közepes fokozatra, majd tedd a fodros kelt a tepsibe és finoman forgasd át a többi hozzávalóval. Tedd rá a szeletelt Hajdú grillsajtokat és grillezd 5-6 percig, majd forgasd meg őket, és süsd még 5-6 percig, vagy amíg aranybarnára nem sül, majd vedd ki a sütőből.
3. Kanalazd rá a pestót, szórd meg friss bazsalikommal. Ízlés szerint tálald ropogós kenyérrel.
4. Jó étvágyat!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?