Hajdú sajt termékeink

Csirkés, grillsajtos csodatál

Csirkés, grillsajtos csodatál

Ezt a receptet Hajdú grillsajttal készítettük el, hiszen nem olvad szét hő hatására!

Hozzávalók

Hozzávalók 4 adaghoz:

A zöldfűszeres olívaolajhoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanálnyi friss, aprított kakukkfű
1 teáskanálnyi friss, aprított rozmaring
1 db. összenyomott, tisztított fokhagymagerezd

Bors

A csirkéhez:
8 db. csontozott csirkecomb filé
1 doboz Gyulai kolbász fűszerezésű Hajdú grillsajt
800 g koktélparadicsom
1 bögre zöld, vagy fekete olivabogyó
12 gerezd hámozatlan, kés szélével enyhén összenyomott fokhagyma
4 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál balzsamecet
10 friss kakukkfű gally
½ evőkanál szárított
morzsolt koriandermag

Bors

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, keverd össze a zöldfűszeres olívaolaj hozzávalóit, de bánj csínján a sóval, hisz a grillsajt alapvetően elég sós. Nyisd fel a csirkecombokat, kicsit nyomd össze őket, majd kend be az olajjal. Helyezz bele a csíkokra vágott grillsajtból egy rudat, majd zárd össze a csirkét egy fémpálcikával, vagy fogpiszkálóval.

2. Helyezd a csirkéket egy kivajazott sütőtálba, összezárt résszel lefelé. Szórd körbe őket a koktélparadicsomokkal, olivabogyókkal, fokhagymákkal. Keverd össze az olivaolajat a balzsamecettel, illetve a zöldfűszeres olivaolajjal, ha maradt belőle, majd locsold szét a tál tartalmán. Szórd rá a koriandert és kakukkfüvet, majd fűszerezd sóval és frissen őrölt borssal.

3. Az így kapott tálat tedd a sütőbe 45 percre, vagy amíg a csirkék aranysárgára barnulnak és alaposan átsülnek.

4. Köretként rizst, vagy krumplit ajánlunk.

Jó étvágyat!

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?