Elő a sombrerokkal, indulhat a fiesta! Készítsd el barátaidnak ezt a nagyszerű húsmentes burgert!
Hozzávalók:
1 db Hamburger buci
1 db Hajdú Burger Grillsajt füstölt BBQ fűszerezéssel
1 db paradicsom
1 db közepes lilahagyma
2 szelet bacon (elhagyható)
2 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál koriander (vagy petrezselyem)
2 evőkanál citromlé
Majonéz
Só, bors
Guacamole elkészítése:
1. Megmossuk és megtisztítjuk az avokádókat, ezt követően eltávolítjuk a magokat és kikanalazzuk a héjából.
2. A paradicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát pedig felkockázzuk.
3. Az avokádót egy tálba tesszük és botmixer segítségével pürét készítünk belőle.
4. A püréhez hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, majd sóval, borssal és korianderrel (vagy petrezselyemmel) ízesítjük.
Burger elkészítése:
1. Vágjuk hosszában félbe a bucit és pirítsuk 1-2 percen keresztül egy grillserpenyőben pár csepp olajon.
2. A Hajdú Burger grillsajtot süssük olajjal megkent grillrácson 3 percen keresztül egyszer megforgatva, vagy grillserpenyőben pár csepp olajon 3-5 percen keresztül, míg aranybarna nem lesz mindkét oldala.
3. A burger összeállításánál alulról haladjunk felfelé a következő sorrendben: buci alsó fele, majonéz, jégsaláta, Hajdú Burger grillsajt, sült bacon, guacamole szósz, valamint zárásként a buci felső része.
¡Buen provecho!
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?