Hajdú sajt termékeink

Guacamole burger füstös grillsajttal

Guacamole burger füstös grillsajttal

Elő a sombrerokkal, indulhat a fiesta! Készítsd el barátaidnak ezt a nagyszerű húsmentes Guacamole burgert Hajdú Burger grillsajttal, melyet grillrácson vagy grillserpenyőben is elkészíthetsz. Alapozd meg vele a jó hangulatot!

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 db Hamburger buci
1 db Hajdú Burger Grillsajt füstölt BBQ fűszerezéssel
1 db paradicsom
1 db közepes lilahagyma
2 szelet bacon (elhagyható)
2 db avokádó
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál koriander (vagy petrezselyem)
2 evőkanál citromlé
Majonéz
Só, bors

Elkészítés

Guacamole elkészítése:
1. Megmossuk és megtisztítjuk az avokádókat, ezt követően eltávolítjuk a magokat és kikanalazzuk a héjából.

2. A paradicsomot félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát pedig felkockázzuk.

3. Az avokádót egy tálba tesszük és botmixer segítségével pürét készítünk belőle.

4. A püréhez hozzákeverjük az apróra vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, majd sóval, borssal és korianderrel (vagy petrezselyemmel) ízesítjük.

Burger elkészítése:
1. Vágjuk hosszában félbe a bucit és pirítsuk 1-2 percen keresztül egy grillserpenyőben pár csepp olajon.

2. A Hajdú Burger grillsajtot süssük olajjal megkent grillrácson 3 percen keresztül egyszer megforgatva, vagy grillserpenyőben pár csepp olajon 3-5 percen keresztül, míg aranybarna nem lesz mindkét oldala.

3. A burger összeállításánál alulról haladjunk felfelé a következő sorrendben: buci alsó fele, majonéz, jégsaláta, Hajdú Burger grillsajt, sült bacon, guacamole szósz, valamint zárásként a buci felső része.

¡Buen provecho!


Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este? Mutatunk eg...

Elolvasom a receptet