Mártogatós mix libanoni és oriental Labnitával

Mártogatós mix libanoni és oriental Labnitával

Baráti összejövetelek, vagy esti filmezések elengedhetetlen kelléke a mártogatós, amit tortilla chips vagy zöldség pálcikák mellé kínálunk. Úgy gondoltuk, hogy a klasszikus salsa és guacamole már unalmas, így összedobtunk egy pár új mártogatóst Hajdú libanoni és oriental Labnita segítségével, hogy igazán felejthetetlenné tegyük az estét.

Hozzávalók

Hozzávalók a 4 mártogatóshoz:
350 g libanoni Labnita
350 g oriental Labnita
1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított kakukkfű
1 mk. őrölt római kömény
1 mk. fűszerkömény
¼ db lilahagyma
3 tk. szárított oregánó
1 mk. kurkuma
2 tk. olívaolaj
1 tk. szárított petrezselyem
1 mk. chili pehely
1 tk. pirospaprika
Szárított koriander ízlés szerint (petrezselyemmel helyettesíthető)
Pár csepp Worcestershire szósz

Bors

Elkészítés

Klasszikus mártogatós:
Keverjünk 175 gramm oriental Labnitához ½ evőkanál frissen facsart citromlevet, majd adjunk hozzá 1 zúzott gerezd fokhagymát, 1 teáskanál kakukkfüvet és sózzuk, valamint borsozzuk ízlés szerint.
Keverjük alaposan össze a mártogatóst, majd tegyük be fél órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Görögös mártogatós:
Keverjünk 175 gramm oriental Labnitához 2 teáskanál oregánót, 1 teáskanál petrezselymet, 1 teáskanál olívaolajat és sózzuk, valamint borsozzuk ízlés szerint.
Keverjük alaposan össze a mártogatóst, majd tegyük be fél órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Közel-keleti mártogatós:
Keverjünk 175 gramm oriental Labnitához 1 teáskanál olívaolajat, 1 zúzott gerezd fokhagymát, 1 mokkáskanál őrölt római köményt, 1 teáskanál oregánót, 1 mokkáskanál kurkumát, sót, valamint borsot és koriandert ízlés szerint.
Keverjük alaposan össze a mártogatóst, majd tegyük be fél órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Pikáns mártogatós:
Keverjünk 175 gramm oriental Labnitához 1 teáskanál őrölt pirospaprikát, 1 mokkáskanál chili pelyhet, 1 mokkáskanál őrölt fűszerköményt, ¼ fej felkockázott lilahagymát, pár csepp Worcestershire szószt, valamint sót és borsot ízlés szerint.
Keverjük alaposan össze a mártogatóst, majd tegyük be fél órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp: Sárgarépa és zeller csíkok, valamint tortilla chips mellé ajánljuk.

Sajtos pogácsa Libanoni Labnitával készítve

Sajtos pogácsa Libanoni Labnitával készítve

A Hajdú Libanoni Labnita csodát művel a klasszikus sajtos pogácsa tésztájával! Ez a könnyű, finom harapnivaló garantálta...

Elolvasom a receptet