Hajdú sajt termékeink

Szuper-mega hatsajtos Hajdú pizza!

Szuper-mega hatsajtos Hajdú pizza!

A négysajtos pizzát mindenki szereti! Mi egy kicsit továbbgondoltuk, így a miénkre került még kettő sajt extrába! 😜

Hozzávalók

Hozzávalók 1 pizzához:

A pizzatésztához:
200 g liszt
100 ml langyos víz
10 g friss élesztő
20 ml olíva olaj
8 g só
6 g cukor

Feltétek:
1 doboz Hajdú Party Pack
125 g Hajdú mozzarella
40 g Hajdú trappista sajt
40 g gorgonzola

A szószhoz:

150 ml passzírozott paradicsom
1 db fokhagyma
Oregánó
Bazsalikom
Olíva olaj

Bors

Elkészítés

1. Lépés
Kezdjük a pizzatésztával. Keverjük bele a langyos vízbe az élesztőt, egy külön tálban pedig a lisztet, a sót, a cukrot, valamint az olívaolajat.

2. Lépés
A lisztet tartalmazó tálhoz lassan keverjük hozzá az élesztős vizet, majd gyúrjunk egy nem túl lágy tésztát belőle. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk pihenni 1 órát, lehetőleg meleg helyen.

3. Lépés
Egy lábasban keverjük el a fűszereket a passzírozott paradicsommal, majd forraljuk fel.

4. Lépés
Tegyük a pizzatésztát egy lisztezett asztalra, majd nyújtsuk nyújtófával addig, míg fél cm vastag tésztát nem kapunk. Ezt követően helyezzük a pizzatésztát egy kiolajozott tepsibe.

5. Lépés
Kenjük meg az általunk elkészített szósszal, majd tetszés szerint pakoljuk rá a sajtokat rétegesen úgy, hogy végül a Hajdú grillsajt csíkok legyenek a legtetején.

6. Lépés
Előmelegített sütőben alsó-felső sütésnél 200 C fokon süssük nagyjából 20-25 percen keresztül, vagy amíg a sajt aranybarnára nem sül.

7. Lépés
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni legalább 10 percet, mielőtt szeletekre vágnánk.

Tipp: Ha valaki nem szeretne bajlódni a pizzatésztával, elkészítheti boltokban, hűtőpultban kapható előre gyúrt friss pizzatésztával is.

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Grillsajt zöldséges kuszkusszal

Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?