A négysajtos pizzát mindenki szereti! Mi egy kicsit továbbgondoltuk, így a miénkre került még kettő sajt extrába! 😜
Hozzávalók 1 pizzához:
A pizzatésztához:
200 g liszt
100 ml langyos víz
10 g friss élesztő
20 ml olíva olaj
8 g só
6 g cukor
Feltétek:
1 doboz Hajdú Party Pack
125 g Hajdú mozzarella
40 g Hajdú trappista sajt
40 g gorgonzola
A szószhoz:
150 ml passzírozott paradicsom
1 db fokhagyma
Oregánó
Bazsalikom
Olíva olaj
Só
Bors
1. Lépés
Kezdjük a pizzatésztával. Keverjük bele a langyos vízbe az élesztőt, egy külön tálban pedig a lisztet, a sót, a cukrot, valamint az olívaolajat.
2. Lépés
A lisztet tartalmazó tálhoz lassan keverjük hozzá az élesztős vizet, majd gyúrjunk egy nem túl lágy tésztát belőle. Ha ezzel megvagyunk, hagyjuk pihenni 1 órát, lehetőleg meleg helyen.
3. Lépés
Egy lábasban keverjük el a fűszereket a passzírozott paradicsommal, majd forraljuk fel.
4. Lépés
Tegyük a pizzatésztát egy lisztezett asztalra, majd nyújtsuk nyújtófával addig, míg fél cm vastag tésztát nem kapunk. Ezt követően helyezzük a pizzatésztát egy kiolajozott tepsibe.
5. Lépés
Kenjük meg az általunk elkészített szósszal, majd tetszés szerint pakoljuk rá a sajtokat rétegesen úgy, hogy végül a Hajdú grillsajt csíkok legyenek a legtetején.
6. Lépés
Előmelegített sütőben alsó-felső sütésnél 200 C fokon süssük nagyjából 20-25 percen keresztül, vagy amíg a sajt aranybarnára nem sül.
7. Lépés
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni legalább 10 percet, mielőtt szeletekre vágnánk.
Tipp: Ha valaki nem szeretne bajlódni a pizzatésztával, elkészítheti boltokban, hűtőpultban kapható előre gyúrt friss pizzatésztával is.
Ennél valami fincsit vacsira, de közben az alakodra is szeretnél vigyázni és még filmezni is szeretnél este?