Egyszerű saláta grillezett feketemagos parenyicával

Egyszerű saláta grillezett feketemagos parenyicával

Laktató, ízletes saláta bármikor, bármilyen alkalomra! A Hajdú feketemagos parenyica sajton kívül már csak egy-két friss hozzávalóra lesz szükséged az elkészítéséhez.

Hozzávalók

Hozzávalók 1 nagyobb adaghoz:
1 csomag Hajdú feketemagos parenyica sajt
1 csomag klasszikus friss saláta mix
2 db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db újhagyma
Fokhagymás salátaöntet ízlés szerint
Só,
Bors
Olívaolaj
1 db baguette

Elkészítés

1. A feketemagos parenyica sajtból vágjunk fél centis szeleteket.

2. Egy grillserpenyőben kevés olajon pár perc alatt grillezzük meg a parenyicát, majd tegyük félre egy tányérra.

3. Vágjuk fel a piros és sárga kaliforniai paprikát, majd ezt is grillezzük meg pár csepp olívaolajon a parenyicához hasonlóan.

4. Öntsük egy tálba a salátakeveréket, majd adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, grillezett kaliforniai paprikát, valamint a felszeletelt hagymát.

5. Keverjük össze és öntsük le a fokhagymás saláta öntettel.

6. Kockázzuk fel a baguettet, helyezzük tepsibe és locsoljuk meg olívaolajjal. Sütőben pirítsunk meg pár perc alatt, majd szórjuk rá és forgassuk bele a finom salátánkba.

7. Szedjük egy tányérra a salátát és helyezzük rá a grillezett Hajdú feketemagos parenyica sajtot. Sóval és frissen őröl borssal ízesítsük.

Tipp: Fogyasszuk frissen, azonnal.

Burgonyakrémleves füstölt parenyicával és bacon chipsszel

Burgonyakrémleves füstölt parenyicával és bacon chipsszel

Gyorsan, könnyen elkészíthető, és biztos, hogy mindenki imádni fogja! Klasszikus íz, amit csak még finomabbá tesz a pare...

Elolvasom a receptet